Komojedov tõrjus USA süüdistusi Su-27 ohtlikust manöövrist Läänemerel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-27
Su-27 Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene hävituslennuk Su-27 manööver USA luurelennuki lähedal reedel Läänemere kohal ei ole ohtlik nagu USA seda väitis, ütles Vene riigiduuma kaitsekomitee esimees ja endine Musta mere laevastiku juhataja admiral Vladimir Komojedov Interfaxile.

"See ei ole pikeerimine ja rünnaku imiteerimine, seega kõik on korras. See ei ole ohtlik manööver," ütles ta.

USA provotseerib Vene relvajõude, saates oma lennukid ja laevad Venemaa piiride lähedusse, lisas Komojedov.

Uudistekanal CNN teatas viitega kahele Pentagoni ametnikule, et Su-27 korraldas Läänemerel rahvusvahelises õhuruumis luuremissioonil olnud USA õhujõudude lennuki RC-135 kohal nn. ülerullumise manöövri.

Ameeriklaste sõnul on selline manööver väga ohtlik. Lennukite väikseim vahekaugus oli umbes 30 meetrit.

Neljapäeval Interfaxiga rääkides ütles Komojedov: "Miks lennata siin ja provotseerida Venemaad tegutsema? Ma tahan öelda: kutid, olgem sõbrad, ärge provotseerige Venemaad tegudele, millest te hiljem meedias räägite."

"Kui USA tahab testida meie valmisolekut, me oleme näidanud seda kõikjal, näiteks meie relvajõudude ootamatud inspekteerimised, Süürias, ja olukorrad, mis hõlmavad laevu, allveelaevu ja lennukeid, mis meie piiridele lähenevad," seletas admiral.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles