Vene motoklubi Ööhundid liikmeid ei lubatud Poolasse (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr «Kirurg» Zaldostanov
Aleksandr «Kirurg» Zaldostanov Foto: SCANPIX

Berliini 9. mail võidupüha tähistama sõita soovinud Vene motoklubi Ööhundid liikmetel ei lubatud siseneda Poola, ütles klubi juht Aleksandr Zaldostanov.

«Oleme praegu Poola piiril ja meid on umbes 50,» lausus Zaldostanov, kelle sõnul on liikmetel vajaminevad viisad. «Nad ei lasknud kedagi läbi. Nad saatsid tagasi isegi need, kel on Euroopa passid,» lisas ta. «See on täielik seadusetus.»

Zaldostanov ei öelnud, millega piirivalvurid oma otsust põhjendasid.

Poola piirivalvurid ütlesid, et Poola-Valgevene piiril Terespoli-Bresti piiripunktist saadeti julgeolekukaalutlustel tagasi seitse mootorratturit - neli slovakki, kaks sakslast ja üks venelane.

«Keeldumine oli põhjendatud vajadusega tagada avalik kord,» ütles Terespoli piirivalve kõneisik Dariusz Siennicki.

Mootorratturid lootsid ühineda teiste Vene motomeestega, kes olid saabunud Poolasse teiste piiripunktide kaudu, ning mõnekümne Poola motomehega, kes kavatsesid neid läbi riigi eskortida.

«Nad (piirivalvurid - toim) ei lubanud neil Poolasse tulla, viidates julgeolekukaalutlustele. See on hullumeelsus. Me sõidame nüüd ilma nendeta Varssavisse tagasi,» ütles Poola motoklubi Rajd Katynski juht Wiktor Wegrzyn telefoni teel AFP-le.

Poola teatas reedel, et ei andnud Berliini teel olnud rühmale Vene mootorratturitele luba riiki siseneda seoses kartustega, et mõned neist võisid kuuluda Vene presidenti Vladimir Putinit tulihingeliselt toetavasse motoklubisse Ööhundid.

Mootorratturid soovisid sõita Saksamaa pealinna, et tähistada seal 9. mail 71 aasta möödumist natsi-Saksamaa üle saavutatud võidust.

Eelmisel aastal ei saanud Ööhundid samuti luba sõita Poola kaudu Saksamaale.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles