Pildid ja video: Pariisis muutus 1. mai tähistamine vägivaldseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tekkisid Prantsusmaal Pariisis töörahava püha tähistamise paraadil osalenute ja politsei vahel kokkupõrked.

Ametiühingud kasutasid 1. maid ära näitamaks, et nad ei ole rahul uue tööseaduseelnõuga, mida parlament hakkab lähiajal arutama, edastab BBC.

Paraadil osalenud protestijad hakkasid politseinike loopima süütepudelite ja kividega, mille tõttu politsei lasi käiku vastumeetmed, milleks olid pisargaas, kummikuulid ja veekahurid.

Prantsusmaal on rahvas juba kaks kuud korraldanud väljaastumisi näitamaks, et nad ei poolda uut tööreformi. Nendes on saanud vigastada nii märulipolitseinikke kui väljaastujaid.

Prantsuse parlament asub uut seaduseelnõud, milles ei ole enam näiteks punkte, mis kaitsesid töötajaid vallandamise korral, arutama homme. Seadusemuudatusega tahetakse firmasid ärgitada rohkem töötajaid palkama.

Prantsuse valitsuse teatel on eesmärgiks vähendada vohavat töötust, kuid oponentide arvates trambitakse uue seadusega hoopis töötajate õigusi jalge alla,  vähendades puhkuseaega ja ületöötundide tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles