Hakkide massihuku Rootsis põhjustas läbi parve sõitnud veok

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud linnud maanteel Ameerika Ühendriikides Louisianas.
Surnud linnud maanteel Ameerika Ühendriikides Louisianas. Foto: SCANPIX

Rootsis Västergötlandis üleeile aset leidnud lindude massihuku põhjustas veok, mis kihutas üle hakiparve.

Soome Korkeasaari loomaaia direktor Jukka Salo ütles YLE uudistele antud intervjuus, et kuna lindudel olid otsasõidutunnused, siis hukkumise põhjus on proosaline.

«Tegelikult tunnistaski üks veokijuht, et sõitis eelmisel ööl läbi suure hakiparve,» lisas ta.

Göteborgi lähedal Falköpingis leiti teisipäeval teelt 50-100 surnud lindu, kellest suur osa olid hakid, kuid leidus ka vareseid.

Lindude massihukud tekitasid hämmastust nii Ameerika Ühendriikides kui Rootsis. Salo sõnul leiti mõlemal juhul jälgi kokkupõrgetest.

Kui hakiparvest Rootsis sõitis läbi veok, siis USA juhtumi puhul viitavad lindude vigastused ühe esimesena välja pakutud versioonile, et linde ehmatasid uusaastaööl taevasse lennutatud ilutulestikuraketid. Salo sõnul lendasid hirmunud linnud millegi vastu, näiteks mõne ehitise vastu.

«Nende andmete järgi võime olla kindlad, et tegemist pole mitte mingisuguse globaalse ilminguga, vaid kahe erialdi seisva juhtumiga,» rahustas Salo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles