Iraan kutsub Korea poolsaart tuumarelvavabaks muutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea riigipea Park Geun-hye Iraani presidendi Hassan Rouhaniga.
Lõuna-Korea riigipea Park Geun-hye Iraani presidendi Hassan Rouhaniga. Foto: AFP/SCANPIX

Iraani president Hassan Rouhani kutsus esmaspäevasel kohtumisel Teheranis koos visiidil viibiva Lõuna-Korea riigipea Park Geun-hyega muutma Korea poolsaart tuumarelvavabaks, edastas uudisteagentuur IRNA.

Rouhani ütles kohtumisel, et Iraani eesmärk on massihävitusrelvadest, eeskätt tuumarelvadest vaba maailm. «Eriti nõuame Korea poolsaare ja Lähis-Ida tuumarelvadest vabastamist,» sõnas islamivabariigi president.

Lõuna-Korea presidendi sõnul palub ta Iraani abi ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonide elluviimisel Korea poolsaare tuumadesarmeerimiseks.

Põhja-Korea on korraldanud viimase kümne aastaga neli tuumarelvakatsetust ning katsetas hiljuti kaugmaaraketti. ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestas märtsi algul Pyongyangile 6. jaanuari tuumakatsetuse eest viimase 20 aasta karmimad sanktsioonid.

Park saabus pühapäeval Teherani visiidile. Tegemist on Lõuna-Korea presidendi esimese Iraani-visiidiga alates 1962. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles