Lavrov võtab Moskvas vastu ÜRO Süüria erisaadiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ja ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura kohtuvad Moskvas.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ja ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura kohtuvad Moskvas. Foto: Iliya Pitalev/Sputnik

Venemaa välisminister Sergei Lavrov võtab teisipäeval Moskvas vastu ÜRO erisaadiku Süürias Staffan de Mistura, teatas välisministeerium.

"Mistura ja Sergei Lavrovi kõnelustele järgneb pressikonverents," ütles ministeeriumi kõneisik Maria Zahharova.

Mistura kohtus päev varem USA välisministri John Kerryga. Mistura on teinud selgeks, et Süüria rahuprotsessil pole mingit lootust, kui USA ja Venemaa ei jõua seal üksmeelele.

Kerry tõdes kohtumisel, et Süüria relvakonflikt on "mitmes mõttes kontrolli alt väljunud".

27. veebruarist kehtib Süürias ametlikult relvarahu, ent see on sõjategevuse tõttu peamiselt Aleppo provintsis, aga ka mujal Süürias sisuliselt kokku varisenud. Aleppo jäeti välja uuest ajutisest Venemaa-USA vahendatud vaherahust, mis näib pidavat režiimi kantsis Latakias ning ka Damaskuses ja lähedalasuvas mässuliste tugipunktis Ida-Ghoutas.

Kerry kinnitusel on saavutatud edusamme kavas, kuidas vähendada vägivalda Süüria suuruselt teises linnas Aleppos, kuid suur töö on veel ees.

Kerry pidas hiljem õhtul Lavroviga telefonivestluse, milles mõlemad kutsusid  Süüria vaenupooli üles relvarahust kinni pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles