Prantsuse siseminister hoiatas terroriohu eest jalgpalli EM-il

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve.
Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve. Foto: SCANPIX

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve hoiatas teisipäeval islamiterroristide ohu eest jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri ajal, mis korraldatakse juunis ja juulis Prantsusmaal.

Cazeneuve hoiatas päev enne seda, kui Prantsuse valitsus kavatseb veelgi pikendada riigis eriolukorda, mis kehtestati pärast 130 inimese elu nõudnud Pariisi terroriakte mullu novembris.

Valitsus teatas eelmisel nädalal, et kahekordistab fännitsoonide julgeoleku tagamise eelarvet 24 miljoni euroni. Tsoonid luuakse 10 mänge võõrustavas linnas, kuhu on oodata kuni kaheksat miljonit poolehoidjat.

Pariisi rünnakute ajal õhkis kolm enesetapuvõitlejat end Prantsusmaa ja Saksamaa jalgpallikoondise sõpruskohtumise ajal Stade de France'i juures.

"See suur rahvusvaheliste mõõtmetega pidu kätkeb endas ohtu, seda tuleb öelda, kuna rühmitustel on ikka veel võimekus võtta sihikule meie riik ja ma tahan, et me suudaksime kasutada iga võimalikku vahendit selle ohu võitmiseks," ütles Cazeneuve senati komitees.

"Me ei tohi mõelda, et me oleme turvatud või et otsene oht, mis õigustas riikliku eriolukorra väljakuulutamise novembris, on kadunud," lisas ta.

Spordiminister Patrick Kanner ütles eelmisel nädalal, et fännitsoonide julgeoleku tagamiseks "tehakse kõik võimalik".

Aprilli alguses korraldasid Prantsuse eriteenistused Bordeaux' ja Saint-Étienne'i linnas terroritõrjeõppuse, milles harjutati jalgpalli EM-i eel reageerimist staadionitel ja nende lähistel toimunud rünnakutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles