OSCE tervitas Leedu karistusseadustiku muutmise vetostamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite
Leedu president Dalia Grybauskaite Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) meediavabaduse esindaja Dunja Mijatović tervitas Leedu presidendi otsust vetostada karistusseadustiku muutmise seadus, millega taheti kriminaliseerida suletud kohtuistungitel käsitletu avaldamine.

«See on väga positiivne samm ning mul on hea meel seda tervitada, eriti ülemaailmse pressivabaduse päeval, mis on tänavu pühendatud informatsiooni ligipääsu õigusele,» lausus Mijatović eile õhtul.

President Dalia Grybauskaite pani möödunud nädalal veto seadusmuudatusele, millega taheti kriminaliseerida suletud kohtuistungitel käsitletu avaldamine. Rikkumist taheti karistada üldkasuliku töö, rahatrahvi, koduaresti või vahi alla võtmisega.

Leedu ajakirjanikud kritiseerisid seadusmuudatust, öeldes, et see piiraks võimalusi avalikkuse teavitamiseks kohtuprotsessidel toimuvast ning avaks tee hagide esitamisele ajakirjanike või meediaorganisatsioonide vastu.

Parlament arutab presidendi vetot homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles