Läti konkurentsiamet lõpetas Rimi uurimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi.
Rimi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Läti konkurentsiamet lõpetas Rimi Latvija uurmise, kuna ei suutnud leida piisavalt fakte, nagu oleks Rimi oma domineerivat positsiooni ära kasutades nõudnud piimakombinaadilt Rigas Piensaimnieks põhjendamatut toodete allahindlust.

Konkurentsiamet oli alustanud uurimist oma algatusel. Ametit huvitas eriti Rimi Latvija ja Rigas Piensaimnieksi vahel sõlmitud kahe allahinduse – koguselise allahindluse ja müügitoetusalahindluse – kokkulepe. Samasuguseid kokkuleppeid oli Rimi Latvija sõlminud ka teiste tarnijatega.

Kuna Rigas Piensaimnieks keeldus vastamast konkurentsiameti küsimustele, siis ei saanud amet anda sellele kokkuleppele hinnangut.

Eelmisel aastal oli konkurentsiamet Rimi Latvijat oma domineeriva positsiooni ärakasutamise ja Valmieras Piensilt põhjendamatu allahindluse nõudmise eest 62.275 latiga. Rimi otsustas selle otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles