Briti paberpäevalehe kiire surm: The New Day pani pärast kahte kuud uksed kinni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaanne The New Day.
Väljaanne The New Day. Foto: SCANPIX

Veebruari lõpus ilmuma hakanud esimene uus ülemaaline Briti päevaleht viimase 30 aasta jooksul The New Day, mis lubas tõestada, et trükiajakirjandus võib ka internetiajastul õitseda, ei saanud sellega siiski hakkama, tunnistasid täna omanikud.

Kirjastushiiu Trinity Mirror teatel lõpetab päevaleht ilmumise, sest huvi selle vastu ei vastanud ootustele.

New Daily esimene väljaanne ilmus trükist 29. veebruaril, homme trükitakse viimane leht.

«Me üritasime kõike, kuid kahjuks ei jõudnud müügiarvud tasemeni, mida olnuks vaja, et see rahaliselt toimiks,» ütles peatoimetaja Alison Phillips sõnumis töötajatele.

«Paljudele inimestele meeldis idee teistsugusest ajalehest, mis neid kõnetab. Aga tegelikkus oli selline, et meil ei olnud selliseid inimesi iga päev piisavalt.»

Leht oli suunatud 35-55-aastastele lugejatele ning lubas olla vaba poliitilistest eelistustest, keskenduda halbade uudiste kõrval ka headele ning avaldada meestele ja naistele mõeldud lugusid traditsiooniliste eraldi sektsioonide asemel läbisegi.

New Dayd loodeti müüa 200 000 eksemplari päevas, kuid läbimüük langes lõpuks 40 000-ni.

Trinity Mirror annab Suurbritannias ja Iirimaal välja rohkem kui 150 ajalehte ja 100 veebiväljaannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles