Peskov: Moskva jälgib Jerevani eelnõu Mägi-Karabahhi tunnustamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Moskvas jälgitakse tähelepanelikult olukorda, mis on kujunenud seoses Armeenia valitsuse heakskiiduga Mägi-Karabahhi tunnustamise seaduseelnõule, vastas Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov neljapäeval.

Vastuseks küsimusele, kas eelnõu arutati enne selle esitamist ka Moskvaga, lausus Peskov: «Ei, seda ei arutatud Moskvaga. Me jälgime väga hoolikalt ostuseid, mis selles osas tehakse. Vaieldamatult me arvestame endiselt, et tülipooled väldivad samme, mis võiksid hävitada hapra relvarahu ja tuua kaasa Mägi-Karabahhi olukorra teravnemise.»

Armeenia valitsus kiitis neljapäeval heaks Mägi-Karabahhi tunnustamise seaduseelnõu, mis liigub nüüd parlamenti, kus seda arutatakse 10. mail.

«Sõltumata selle arutelu tulemusest on ilmselge, et sellise provokatsioonilise sammuga rikub Armeenia järjekordselt rahvusvahelist õigust, ÜRO julgeolekunõukogu 1993. aasta otsust, samuti muude rahvusvaheliste organisatsioonide selle tüli kohta vastuvõetud otsuseid,» teatas Aserbaidžaani välisministeerium vastuseks palvele kommenteerida eelnõu esitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles