Organisatsioon Piirideta Arstid loobub osalemast ÜRO tippkohtumisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Abiorganisatsioon Piirideta Arstid (Médecins Sans Frontières - MSF) loobub osalemast mai lõpus peetaval ÜRO ülemaailmsel humanitaartippkohtumisel, sest see ei suuda survestada valitsusi, mis jätavad konflikti- ja epideemiaohvrid algelisemagi abita.

«Me ei näe enam, et (humanitaartippkohtumine) suudaks aidata humanitaarsektoril katta tohutuid vajadusi, mida põhjustab kestev vägivald patsientide ja meditsiinitöötajate vastu Süürias, Jeemenis ja Lõuna-Sudaanis, ja vajadusi, mille toob kaasa tsiviilpõgenike blokeerimine Jordaania, Türgi ja Makedoonia piiril ning meeleheitlikult Kreekas ja Austraalias turvapaika leida lootvate põgenike ja migrantide ebainimlik kohtlemine,» ütles MSF avalduses.

MSF on üks maailma juhtivaid humanitaarorganisatsioone, mis annab hädalistele arstiabi. Viimasel ajal on organisatsioon sattunud ise konfliktide ohvriks, eelmise aasta jooksul tabasid pommid 75 MSF-i haiglat.

Eelmisel nädalal sai Süürias Aleppos MSF-i toel tegutsevas Al-Qudsi haiglas pommirünnakus surma vähemalt 55 inimest.

Organisatsiooni kritiseerib 23.- 24. mai tippkohtumist Istanbulis, sest kavas ei ole käsitleda «tõsiseid lünki» võitluses ebolaepideemiaga ja piiranguid, mis takistavad mõnda riiki humanitaarabi toimetamast ning jätavad inimesed ilma esmastest teenustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles