Läti siseminister saab õiguse keelata äärmuslastel riigist lahkumise (1)

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Vältimaks Läti elanike osalemist välismaistes relvakonfliktides, valmistas siseministeerium ette seadusemuudatused, mis lubavad siseministril keelata äärmuslaste riigist lahkumise. Keelu rikkumisele järgneb kriminaalkaristus.

Siseministeerium märkis neljapäeval, et mitu riiki on äärmusluse levikut arvestades seadusi juba muutnud. Üks viise äärmuslust ohjata on reisipiirangud.

Siseministeerium osutab, et sellist piirangut rakendatakse ainult erandjuhtudel, pärast põhjalikku kontrolli ja kaalumist, et vältida liikumisvabaduse piiramise kuritarvitamist.

Selliste volitustega saaks riik takistada inimeste liitumist äärmuslaste relvarühmitustega ning ennetada nende kodumaale naasmise järel ohtu Läti julgeolekule.

Riigist lahkumise võiks eelnõu kohaselt keelata kuni kolmeks aastaks. Kui seim seaduseelnõu heaks kiidab, jõustub see tuleva aasta algusest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles