Õhurünnakus Süüria põgenikelaagrile sai surma vähemalt 28 inimest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikelaager.
Süüria põgenikelaager. Foto: SCANPIX

Õhurünnakus Süüria põhjaosas asuvale põgenikelaagrile sai surma vähemalt 28 inimest, teatasid aktivistid.

Õhulöökides Idlibi provintsis Sarmada lähedal asuvale laagrile sai vigastada veel 50 inimest, teatas vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus direktor Rami Abdel Rahman.

Idlibi provints on Al-Qaeda haru Al-Nusra Rinne ja teiste ülestõusurühmituste kontrolli all.

Aleppos asuva ülestõusnute meelse uudisteagentuuri Shahba Press direktor Mamun al-Khatib süüdistas õhulöökide korraldamises president Bashar al-Assadi vägesid.

«Kaks režiimivägede lennukit tulistas Al-Kammouna külas asuvale laagrile neli raketti. Kaks langes laagri lähistele, tekitades rahva seas paanika, ning ülejäänud kaks kukkus laagrisse, põhjustades kümnete telkide süttimise,» sõnas ta.

Khatibi sõnul on laagris elavad põgenikud sinna jõudnud Aleppo provintsis jätkuva sõjategevuse eest põgenedes.

USA ja EL mõistsid õhurünnaku hukka

USA ja Euroopa Liit mõistsid Süürias 28 inimest surmanud õhurünnaku hukka.

Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest ütles, et õhurünnakule vägivalla eest juba kodudest põgenenud süütute tsiviilisikute vastu puudub igasugune õigustus. Olukord on tema sõnul südantlõhestav.

Euroopa Komisjoni humanitaarabivolinik Christos Sylianides teatas Twitteris, et Süüria ja Türgi piiril asuva põgenikelaagri šokeeriv pommitamine on vastuvõetamatu. «Minu mõtted on inimestega, kes on juba piisavalt kannatanud.»

Earnest lausus, et praegu on vara öelda, kas õhulöögid andsid Süüria presidendi Bashar al-Assadi väed. Ta avaldas veendumust, et USA juhitava koalitsiooni sõjalennukid piirkonnas ei tegutsenud. Kui selgub, et tsiviilisikute vastu kasutas jõudu Assadi režiim, ei oleks see esimene kord, lisas Valge Maja pressiesindaja.

Viimastel nädalatel on Aleppos sõjategevuse eest põgenenud tuhandeid süürlasi, kelle jaoks on Türgi piiri ääres rajatud põgenikelaagreid.

Neljapäeval hakkas Aleppos kehtima uus USA ja Venemaa vahendusel sõlmitud 48-tunnine relvarahu.

Aleppos on alates 22. aprillist valitsusvägede ja mässuliste rünnakutes surma saanud üle 280 tsiviilelaniku.

Sõjategevus seadis ohtu 27. veebruari relvarahuleppe ja rahukõnelused Süüria konfliktile lahenduse leidmiseks.

27. veebruari relvarahu ei kata piirkondi, mida kontrollib Al-Nusra Rinne.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles