Video: Iraagis hukkus Islamiriigi käe läbi USA merejalaväelane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Keating IV
Charles Keating IV Foto: SCANPIX

Kurdide pešmerga üksusi nõustanud ja abistanud USA merejalaväelane hukkus  Põhja-Iraagis äärmusrühmituse Islamiriik džihadistide käe läbi.

Arizona osariigist pärit 31-aastane eriüksuslane Charles Keating IV kaotas elu 3. mail, kui džihadistid tungisid Mosuli piirkonnas peale, edastab  BBC.

Keating on alates 2014. aastast, mil USA asus liitlaste eesotsas Islamiriigi vastaseid rünnakuid tegema, kolmas ameeriklasest hukkunu.

Merejalaväelase surmast teatas USA kaitseminister Ashton Carter, lisades, et Keating sattus vaenlase tule alla Iraagi Kurdistanis.

Pešmerga üksuste pressiesindaja, kindralmajor Jaber Yaweri andmetel kaotas ameeriklane elu Islamiriigi snaipri käe läbi 28 kilomeetri kaugusel Mosulist.

Islamiriik tegi rünnaku eelkõige ameeriklaste vastu, kes kurde sõjaliselt nõustasid ning USA armee kümme nõunikku sattus rohkem kui 100 džihadisti rünnaku alla.

Keating kuulus erigruppi, mis asus raskes olukorras olnud kaaslasi päästma, kuid ta ise eluga tagasi ei tulnud.

31-aastane Keating oli miljonäri ja Teise maailmasõja hävituslennuki piloodi Charles Keating Jr pojapoeg.

Keating IV oli tuntud sportlane, kes liitus sõjaväega pärast 11. septembri 2001 terrorirünnakuid.

Keating oli hukkumise ajal oma kolmandal missioonil Iraagis.

Iraagis on praegu umbes 5500 USA sõjaväelast, kellest 3870 toetab pešmerga üksusi ja on militaarnõunikeks.

Märtsis hukkus Iraagis Islamiriigi rünnakus ameeriklasest merejalaväelane Louis Cardin ning möödunud aasta oktoobris jalaväelane Joshua Wheeler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles