Hamas: me ei lepi Iisraeli sõdurite sisenemisega palestiinlaste alale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Äärmusrühmituse Hamas Gaza sektori liider Ismail Haniyeh ütles reedel, et islamiliikumine ei soovi Iisraeliga sõda, kuid ei saa nõustuda juudiriigi sõdurite tungimisega palestiinlaste alale.

«Me ei kutsu üles uuele sõjale, aga me ei lepi selliste sissetungidega mingil juhul,» ütles Haniyeh Gaza sektoris reedese palvuse ajal.

Gaza juhi sõnul tungisid Iisraeli sõdurid «tunnelite otsimise ettekäändel 150-199 meetri ulatuses» palestiinlaste alale.

Hamasi ja Iisraeli vägede vahel tekkis kolmapäeval esimene otsekonflikt alates 2014. aastast.

«Me oleme saatnud korduvalt sõnumeid, et vastupanuvõitlejad ei lase Iisraeli okupatsiooniarmeel kehtestada Gaza sektori piires uusi reegleid,» ütles Haniyeh, ja lisas, et Hamas ei ole nõus «niinimetatud puhvertsooniga».

Viimasega viitab ta 100-meetrisele eraldusribale, mis jookseb piki piiri, kuid Gaza territooriumil, ja kus Iisraeli armeel on enda väitel õigus tegutseda.

Reede hommikul ründas Iisraeli sõjalennuk Gaza sektori lõunaosas Hamasi taristut vastuseks piiriülesele miinipildujatulele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles