Vene saatkond: Eesti püüab taas vaadata üle kehtivat riigipiiri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti euromündid
Eesti euromündid Foto: Peeter Langovits

Venemaa saatkond usub Eesti kinnitusi euromündil olevate piiride vastavusest tegelikkusele, kuid  põhjendab tekkinud poleemikat Eesti järjekordse katsega vaadata üle kehtiv riigipiir.

Venemaa võttis teadmiseks Eesti selgitused ja nende järgi vastab uutel euromüntidel olev Eesti territoorium ja piir reaalselt kehtivatele, seisab Venemaa Eesti suursaatkonna pressiteates.

«Esimesel eskiisil, nagu Eesti ka ise tunnistas, erines riigi kontuur praegusest ja kunstnik pidi viima sisse muudatused.»

Saatkonna teate järgi tõendab see, et jätkuvad korduvad katsed vaadata üle kehtiv riigipiir, mis sai  2005. aastal Venemaa allkirja tagasivõtmise põhjuseks piirileppelt.

«Iseloomulik on see, et isegi praegu käib arutelu sellest, et tagaküljel ehk reversil on antud eskiisi autori «kunstiline arusaam» Eesti piiridest, kus on võimalikud mingid «kõrvalekalded».»

Venemaa on seisukohal, et sellises riikidevaheliste suhete jaoks põhimõttelises küsimuses nagu riigipiiri kulgemine pole kohta «kunstilisel fantaasial».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles