Galerii: Berliinis avaldati meelt Merkeli põgenikepoliitika vastu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berliinis avaldasid reedel umbes tuhat paremäärmuslast ja teisi meelt kantsler Angela Merkeli põgenikepoliitika vastu, lähedalasunud vastudemonstratsioonil osales umbes 4500 inimest.

Eri poolte protestijad asusid üksteisest umbes 150 meetri kaugusel ning nende vahel paiknesid täisvarustuses märulipolitseinikud. 

Meeleavaldus toimus kantsleri ametihoone ees.

Poolt- ja vastumeeleavaldajad hüüdsid üksteise suunas solvanguid ning aeg-ajalt visati paremäärmuslaste suunas ka pudeleid. Mõned vastumeeleavaldajad üritasid politseiliinist läbi murda, kuid võimud toimetasid nad sündmuskohalt minema.

Paremäärmuslaste aktivistid kandsid loosungeid nagu «Ei mingit islamit Saksamaa pinnal» ning skandeerisid Saksa lippe lehvitades «Merkel peab lahkuma». Vastumeeleavaldajad skandeerisid «Natsid välja».

Merkeli-vastane meeleavaldus tõi kokku umbes viiendiku organiseerijate oodatud inimeste hulgast. Paremäärmuslaste vastu suunatud meeleavaldusi toimus kokku kolm ning neil osales umbes 7000 inimest.

Politsei teatel viidi protestide tõttu valmisolekusse umbes 1700 lisapolitseinikku.

Vigastada saanud meeleavaldajatest või politseinikest teated puuduvad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles