Clintoni edumaa Sandersi ees kahanes (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jeff Chiu/AP

USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiva Hillary Clintoni edumaa rivaal Bernie Sandersi ees kahanes, kui pühapäeval selgusid 26. märtsil Washingtonis ja 7. mail Guamis toimunud eelvalimiste lõplikud tulemused.

Washingtonis märtsis toimunud eelvalimistega samal päeval jagati osariigis laiali 34 delegaati ning nüüdseni oodati rajooni tasandi tulemusi 67 delegaadi jagamiseks kandidaatide vahel. Uudisteagentuurile Associated Press edastatud andmetest selgus, et Sanders saab viimastest 49 ja Clinton 18.

Erakonna teatel võitis Clinton Guamis 60 protsenti häältest ning saab sellega neli seitsmest saada olnud delegaadist. Sanders pälvis ülejäänud kolm.

Kuigi Sandersit saatis laupäeval edu, siis tema võiduvõimalused sisuliselt ei paranenud.

Clintonil on praegu 1705 ja Sandersil 1415 delegaati. Nn superdelegaatide juurde arvestamisel tõuseb Clintoni delegaatide arv 2228 ehk üle 93 protsendini presidendikandidaadiks saamiseks vajalikust 2383 delegaadist. Sandersi vastav näitaja on 1454.

Superdelegaadid on parteiametnikud, kes saavad anda oma toetuse mis tahes kandidaadile.

Praeguses tempos saab Clintonist demokraatide presidendikandidaat juuni alguses.

Võitmiseks peab Sanders võtma igalt ülejäänud eelvalimistelt 66 protsenti järelejäänud delegaatidest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles