Sahhalini saare juures uppus Vene kalalaev

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaeva meremehi otsib ka AN-24
Kalalaeva meremehi otsib ka AN-24 Foto: SCANPIX

Kaug-Idas Tatari väinas Sahhalini saare lähistel uppus Kambodža lipu all sõitnud Vene kalalaev Partner, kadunuks jäi 11 meremeest.

Meremehi hakati otsima AN-24 ja päästelaevade Tšeljabinski ning Pioner Holmaska abil, vahendas RIA Novosti.

Kalalaevastiku pressiülema Aleksandr Saveljevi sõnul möllab õnnetuskohas torm, kus tuule kiirus ulatub 20 meetrini sekundis ja jäiste lainete kõrgus on 3,5 meetrit.

Partneri kapten edastas täna hommikul hädaabikutsungi ja teatas laeva koordinaadid. Ka teatati laeva tungivast veest ja sellest, et ainus päästeparv korralikult ei avanenud. 

Vene eriolukordade ministeeriumi Kaug-Ida regiooni pressiesindaja Olga Alkina rääkis Interfaxile, et seni pole otsingud tulemusi andnud ja homme on plaanis saata õnnetuspaika kaks MI-8 kopterit.

Kuna laeval puuduvad positsioneerimissüsteemi seadmed, on selle otsingud raskendatud.

Kalalaeva meeskonna moodustasid Vene kodanikud, kes oletatavasti olid pärit Sahhalini oblastist. Alates 2010. aasta oktoobrist on laeva kapteniks Aleksei Maltsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles