Vanglakaristust kandev Iisraeli ekspresident palus armu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Former Israeli President Moshe Katsav arrives at the Supreme court, in Jerusalem, Thursday, Nov. 10, 2011. Israel's Supreme Court on Thursday rejected former President Moshe Katsav's appeal of his rape conviction and upheld a seven-year prison sentence for the disgraced politician. (AP Photo/Sebastian Scheiner) / SCANPIX Code: 436
Former Israeli President Moshe Katsav arrives at the Supreme court, in Jerusalem, Thursday, Nov. 10, 2011. Israel's Supreme Court on Thursday rejected former President Moshe Katsav's appeal of his rape conviction and upheld a seven-year prison sentence for the disgraced politician. (AP Photo/Sebastian Scheiner) / SCANPIX Code: 436 Foto: SEBASTIAN SCHEINER/AP

Vägistamise ja teiste seksuaalkuritegude eest vanglakaristust kandev Iisraeli ekspresident Moshe Katsav palus praeguselt riigipealt Reuven Rivlinilt aru, teatas viimase kantselei pühapäeval.

«Armuandmispalve jõudis täna presidendi kantseleisse,» ütles kantselei napisõnalises avalduses.

«Nii nagu on kombeks iga armuandmispalvega, edastati see presidendi õigusosakonda läbivaatamiseks,» märkis kantselei.

Katsav, kes on esimene vanglakaristust kandev Iisraeli riigipea, saadeti 2011. aastal seitsmeks aastaks trellide taha kahe vägistamise, samuti seksuaalse ahistamise, ebasündsate tegude ja kohtupidamise takistamise eest.

Amnestiakomisjon lükkas eelmisel kuul tema taotluse ennetähtaegseks vabastamiseks tagasi, öeldes, et 70-aastane Katsav «ei väljendanud mingit kahetsust ega kaastunnet oma kuritegude ohvrite suhtes».

«Vang on kujutanud end ohvrina ning on korduvalt lükanud vastutust oma olukorra eest teistele,» ütles justiitsministeerium otsusele järgnenud avalduses.

Poolteist aastat väldanud kohtuprotsessil kirjeldati ekspresidenti inimesena, kes rutiinselt ahistas oma naissoost alluvaid. Õigusrikkumised leidsid aset ajal, mil Katsav oli turismiminister ja hiljem ka president.

Katsav sai riigipeaks 2000. aastal ning astus seoses süüdistustega tagasi 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles