Brittide lahkumisel oleks Junckeri arvates ettearvamatud tagajärjed (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker märkis usutluses, et nõndanimetatud "Brexitil" oleksid ettearvamatud tagajärjed kogu Euroopa koostööle.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker märkis usutluses, et nõndanimetatud "Brexitil" oleksid ettearvamatud tagajärjed kogu Euroopa koostööle. Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Suurbritannia lahkumisel Euroopa Liidust oleksid "ettearvamatud tagajärjed", ütles pühapäevases usutluses Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker.

Suurbritannias peetakse 23. juunil referendum EL-i liikmesuse üle.

Sakslaste Funke Mediengruppele antud intervjuu avaldatakse täismahus esmaspäeval.

Juncker märkis usutluses, et nõndanimetatud "Brexitil" oleksid ettearvamatud tagajärjed kogu Euroopa koostööle.

"Ma ei tahaks selle üle isegi spekuleerida, aga ma olen veendunud, et britid võtavad vastu vastutustundliku otsuse," sõnas Juncker.

"Kõik eurooplased soovivad, et Suurbritannia jääks perekonda," lisas ta.

Euroopa Liit hoiatas möödunud nädalal samuti, et Suurbritannia liikmesusreferendumiga seotud ebakindlus kujutab ennast Euroopa majandusväljavaadetele "arvestatavat riski".

"EL-i sisearengutega seotud riskid on arvestatavad, näiteks...ebakindlust enne Ühendkuningriigi EL-i referendumit," teatas Euroopa Komisjon kevadises majandusprognoosis.

Euroskeptilised Briti meediaväljaanded on varem kiitnud Junckeri väljaütlemisi EL-i "sekkumise" kohta liikmesriikide elanike ellu. Eurokomisjoni president osales aprillis Euroopa Parlamendi istungil, kus sõnas, et "Euroopa projekt" on muutunud vähem atraktiivseks.

"Üks põhjusi, miks Euroopa kodanikud tahavad Euroopa projektist välja, on tingitud sellest, et me sekkume liiga palju nende eraellu ja valdkondadesse, millega suudavad liikmesriigid ise paremini tegeleda," lausus ta.

Daily Maili väitel oli Junckeri eesmärk "pehmendada" Suurbritannias levinud skeptilisi hoiakuid, sest ta "teab, et kui Suurbritannia lahkub, lahkuvad ka teised".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles