Islamiriigi võitleja saatis naisele kaubanimekirja: kõõmavastane šampoon ja putukamürk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia päritolu Islamiriigi terrorist Mohamed Elomar palus oma naisel Fatima Elomaril endale Süüriasse kingitustena kaasa võtta näiteks käekelli, patareisid, putukamürki, aluspesu, peakatteid,T-särke, kamuflaažpükse ja -jakke, matkasaapaid, pardli, kõõmavastast šampooni, USB kaableid ja muud.

Islamiriigi toetamise eest süüdi mõistetud Fatima Elomar tabati kaks aastat tagasi Austraalias Brisbane`i lennujaamas ning kohus paljastas nüüd, mida naine oma mehele Süüriasse viia tahtis, edastab Sydney Morning Herald.

31-aastase Fatima Elomari karistusaeg peaks lõppema selle aasta juulis.

Austraalia võimud tabasid naise Brisbane´i lennujaamas 2014. aastal, kui ta tahtis koos nelja lapsega lennata Malaisia kaudu Süüriasse. Ta teatas võimudele, et läheb Aasiasse puhkusele, tegelikult aga tahtis minna mehe juurde, kes oli Islamiriigi võitleja.

New South Walesi kohus paljastas nüüd, mis oli Fatima Elomari kohvrites, kui ta tahtis mehele külla minna. Mees oli naisele saatnud mitmeid tekstisõnumeid, mida tal ja ta sõbral Süürias sõdides vaja on.

Naine ostis enamiku asjadest e-poodidest, mille tõttu temast jäid mitmele poole jäljed maha, mis aitasid uurijatel tema jälile jõuda. Naise kohvritest leitud asju võrreldi mehe tekstisõnumites leidunud infoga ja kõik klappis.

Paaris tekstisõnumites oli juttu ka sellest, et naine ja lapsed peaksid kolima jäädavalt Süüriasse.

«Siin on suurepärane, sinule ja lastele hakkab siin meeldima,» edastas Mohamed Elomar naisele.

Lisaks asjadele leidsid Austraalia tolli esindajad naise kohvrist 10 000 dollarit sularaha ja Mohamed Elomari sünnitunnistuse. Uurijaid üllatas eriti see, et koos raha ja sünnitunnistusega oli kohvris ka mitu pudelit kõõmavastast šampooni, mille tõttu oletati, et Islamiriigi võitlejal oli kõõmaprobleem.

Osa Fatima Elomari pagasi hulgas olnud asjadest oli mõeldud Mohamed Elomari kaasvõitlejale Khaled Sharroufile ja tema naisele Tara Nettletonile, kes 2014. aastal Süürias olid.

Paar kuud pärast Fatima Elomari arreteerimist abiellus Mohamed Elomar oma sõbra Sharroufi 14-aastase tüter Zaynabiga, kes üsna kiiresti rasestus.

Austraalia võimude andmetel hukkusid nii Mohamed Elomar ja Khaled Sharrouf 2015. aasta juunis Iraagis Mosulis USA ja liitlaste poolt tehtud droonirünnakus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles