Üle 200 inimese nakatus kruiisilaeval ägedasse kõhutõppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Balmoral.
Kruiisilaev Balmoral. Foto: SCANPIX/REUTERS

Briti kruiisilaeval «Balmoral» haigestus üle 200 inimese kõhutõppe ehk noroviirusesse, mis põhjustab ägedat kõhulahtisust ja oksendamist, teatas USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskus (CDC).

CDC sõnul sai nakkuse 919 reisijast 252 ehk 27 protsenti Fred Olsen Cruises firma poolt opereeritaval sõidul viibinud inimestest. 520 meeskonnaliikmetest on haigestunud 8.  Hetkel on laev sildunud Portlandis, Maines.

CDC ametnikud käisid laeva inspekteerimas 30. aprillil, kui see randus Baltimore'is ja viisid läbi keskkonnatervise hindamise, teatas asutus oma kodulehel. Võetud proovid kinnitasid noroviiruse olemasolu.

CDC sõnul on kruiisifirma praeguseks algatanud erinevaid nakkusevastaseid tegevusi, kogunud proove ka reisijatelt ja saatnud firmapoolse tervishoiueksperdi laeva sanitaarolukorda üle vaatama.

29. aprillil teatas kruiisifirma vahejuhtumist ka oma kodulehel, märkides, et nende laeval viibinud reisijad olid nakatunud kõhuviirusesse.

Laev lahkus 34-päevasele kruiisile «Old England to New England» 16. aprillil, alustades reisi Inglismaalt Southamptonist.

Noroviirus on gripisarnane viirus, mis tekitab oksendamist, kõhulahtisust, külmavärinaid, peavalu ning umbes pooltel haigestunutel tekib ka palavik. Viroloogide sõnul saavad sellised nakkused alguse keskkonnas, kus on kitsal alal koos palju inimesi, söömine on Rootsi lauas ning käsi ei pesta piisavalt hoolikalt ja sageli. Noroviirus on väga nakkav ja levib kiiresti. Haigestutakse kas nakatunu puudutamisel või noroviirust sisaldava söögi-joogiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles