Soome prognoosib lähiaastatel ehitussektoris tööjõupuudust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome töö- ja majandusministeeriumi eelmisel nädalal avaldatud prognoosi kohaselt kasvab ehitussektori hõivatus aastail 2016-2017 13 000 inimese võrra, kirjutab Helsingin Sanomat.

Ehituse seis on viimasel ajal selgelt paranenud, ütles ministeeriumi esindaja Mika Toumaala. Aasta tagasi tekkisid esimesed märgid, et ehitussektor on hakanud kasvama. Nüüd on see tõus näha ka tööjõu kasvus.

Näiteks uudisteportaalis Mol.fi on Soome eri ehitustel pakkumisel tuhatkond töökohta. Otsitakse puuseppi, maalreid, elektrikuid. Töökohti pakub ka personaliotsingufirma Staffpoint.

Kõige rohkem ehitustöölisi otsitakse Helsingi piirkonnas. Suurteks ehitusobjektideks on näiteks Keskustakirjasto, Kalatasatama ja Pasila.

Ehituse elavnemist kinnitab ka Soome statistikaamet. Ehitusfirmade esimese kvartali käive kasvas 8,8 protsenti. Kasv algas eelmisel aastal ning tänavu on see kiirenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles