Austria kantsler astub tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werner Faymann.
Werner Faymann. Foto: Scanpix/AP

Austria kantsler Werner Faymann astub tagasi nii kantsleri kui ka Sotsiaaldemokraatliku Partei (SP) juhi ametikohalt, teatas täna tema pressiesindaja.

«Ta astub tagasi kõikidest funktsioonidest,» lausus Faymanni pressiesindaja Anja Richter.

Avaldus tehti SPÖ juhtide kohtumise järel.

56-aastane Faymann, kes on olnud Austria kantsler alates 2008. aastast, teatas, et tal ei ole enam erakonnas tugevat toetust. Tagasiastumisteade tuli pärast kaks nädalat kestnud ägedat survet presidendivalimistel saadud ajaloolise lüüasaamise järel.

«Ebapiisava toetuse tõttu astun alates tänasest tagasi nii erakonna juhi kui ka kantsleri kohalt,» ütles Faymann avalduses.

SPÖ ja selle koalitsioonipartner Rahvapartei (ÖVP) on domineerinud Austria poliitikas kogu sõjajärgse perioodi, kuid viimastel aastatel on nende toetus hakanud kahanema. 2013. aastal suutsid erakonnad vaevu koos enamuse kokku saada ning küsitluste põhjal kujuneb see 2018. aasta üldvalimistel veelgi keerulisemaks.

Ajutiselt asub Faymanni asemel parteijuhi kohuseid täitma Viini populaarne linnapea Michael Häupl.

Võimalike järeltulijate seas on mainitud Austria riikliku raudteefirma juhti Christian Kerni ja rahvusringhäälingu ORF endist juhti Gerhard Zeilerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles