Saksamaal pussitati rongijaamas nelja inimest, üks ohvritest suri (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiuurijad inspekteerimas sündmuskohta Grafingi rongijaamas Müncheni lähistel.
Politseiuurijad inspekteerimas sündmuskohta Grafingi rongijaamas Müncheni lähistel. Foto: Scanpix/AP

Saksamaal pussitas vaimselt tasakaalutu mees täna varahommikul Müncheni lähistel asuvas rongijaamas nelja inimest, kellest üks suri saadud haavadesse, teatasid võimud.

Rünnak leidis aset Münchenist 30 kilomeetrit ida pool asuvas Grafingi raudteejaamas pisut enne kella viit hommikul (Eesti aeg kell 6.00).

Pussitamine tekitas esialgu kartusi pühasõdalaste rünnakust, sest 27-aastane ründaja karjus «Allahu akbar» («Jumal on suurim» ja ähvardas tappa uskmatuid.

Politsei teatas hiljem, et saksapärase nimega Paul H. käitus vaimselt tasakaalutult ja teda võib oodata psühhiaatriahaiglasse saatmine. Korrakaitsjad rõhutasid, et võimudel puudub info tema sidemetest islamistlike äärmusrühmitustega.

«Ta on hullunud psühhopaat,» ütles üks anonüümsust palunud politseiuurija AFP-le.

Raudteejaamas ööbinud mees pussitas Eesti aja järgi kell 6 hommikul ooteplatvormil üht meest, teist meest peatunud rongis ja jooksis seejärel raudteejaama ette, et pussitada veel kaht jalgrattaga sõitnud meest.

56-aastane ohver suri hiljem haiglas, 58-aastane mees sai raskelt vigastada. Teised, 43 ja 55 aasta vanused mehed pääsesid eluohtlike vigastusteta.

Baieri liidumaa politsei asejuht Petra Sandles ütles, et ründaja oli vallaline puusepp, kes oli viimased kaks aasta elanud töötu abirahast. Ta tegutses üksi, lisas ta.

«Meil puudub info, mis viitaks tema kuulumisele islamistlikkuse võrgustikku,» lausus Sandles, lisades, et kinnipeetav oli küllaltki segases vaimses seisundis.

Ründajal on väidetavalt pikk narkootikumide tarvitamise ajalugu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles