Viis austraallast plaanisid paadiga põrutada Islamiriigi juurde (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia politsei
Austraalia politsei Foto: SCANPIX

Austraalia politsei pidas kinni viis meest, kellel oli plaanis väikese kalapaadiga seilata Queenslandi osariigist Indoneesiasse ja liituda seal äärmusrühmituse Islamiriik grupiga.

Politsei tabas mehed, kui need olid paati auto järel vedamas läbi Queenslandi, edastab BBC.

Austraalia ringhäälingu teatel on kinnipeetute seas ka kohalik kuulus islamivaimulik Musa Cerantonio ning teda ja veel nelja kaaslast kahtlustatakse liituda tahtmises vaenuliku rühmitusega.

Meeste ülekuulamisel paljastus, et nad tahtsid seilata Queenslandist Cape Yorkist Indoneesiasse, kus oleks otsinud üles Islamiriigi võitlejad ning pakkunud end kui džihadiste.

«Teatame viie mehe arreteerimisest, kes on uurimise all. Nende tegevus ei ohustanud kohalikke elanikke,» teatas Austraalia Föderaalse politsei pressiesindaja.

Musa Ceranstonio arreteeriti eelmisel korral 2014. aastal Filipiinidel Cebu saarel ning deporteeriti tagasi Austraaliasse. Ta oli enne kinnivõtmist sotsiaalmeedias teatanud, et ta reisis Süüriasse Islamiriigi juurde.

Austraalia meedia teatel on viie kinnipeetud mehe seas veel ühe kohaliku islamivaimuliku Junaid Thorne´i vend Shayden Thorne.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles