Barack Obama on esimene Hisroshimat külastav USA president (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama külastab selle kuu lõpul Jaapani linna Hiroshimat, olles esimene USA president, kes seda teeb alates 1945. aastast, mil USA õhujõudude lennuk sellele linnale tuumapommi viskas.

Obama Jaapani külastamine on osa Aasia visiidist, mis kestab 21. – 28. maini, edastab BBC.

6. augustil 1945 hukkus Hiroshimas aatompommi tõttu 140 000 inimest, USA viskas teise pommi Nagasakile, kus hukkus veel umbes sama palju inimesi.

Valge Maja teatel ei ole Obama Hiroshimavisiit ja aatompommi tõttu hukkunute memoriaali külastamine vabandamine.

«President Obama teeb ajaloolise visiidi Hiroshimasse koos Jaapani peaministri Shinzo Abega rõhutamaks, et meie kõigi ühine tulevik peaks olema tuumarelvavaba,» teatas Valge Maja.

Obama nõunik Ben Rhodes teavitas Twitteris, et USA on uhke nende meeste ja naiste üle, kes andsid oma panuse Teise maailmasõja ajal ja teenisid ustavalt oma riiki.

Ta lisas, et Obama ei rõhuta Hiroshimat külastades minevikku, vaid on suunatud tulevikku ning austab kõiki, kes Teises maailmasõja elu kaotasid.

Obama osaleb Jaapanis G-7 riikide kohtumisel ja peab kahepoolseid läbirääkimisi Jaapani peaministri Abega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles