Hiina plaanib Everesti grafitihuligaane avalikult häbistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Hiina võimud Tiibetis plaanivad hakata avalikult häbistama turiste, kes jätavad Mount Everestile grafitit.

Turistide seas on üha kasvav trend jätta Hiina poolse Everesti baaslaagri monumentidele ja siltidele kirjakesi nagu «Mina olin siin», sõnasid ametivõimud. Plaan on püstitada plankusid, mida turistid saaksid oma jälje jätmiseks kasutada.

Hiljuti loodi ka Hiina müüri äärde vastavad grafitialad.

Tiibeti ametnikud sõnasid kohalikule meediale, et kui külastajad peavad niikuinii ennast mäe juurde pääsemiseks eelnevalt registreerima, on ka vandaalide tuvastamine selle võrra lihtsam.

«Sellest aastast alates paneme üles musta nimekirja turistidest, kes on vääriti käitunud, näiteks jätnud grafitit. Nimekiri avalikustatakse ka meedias,» ütles Tingri maakonna turismibüroo juhataja Gu Chunlei.

Maikuu on Tiibeti poolse Everesti aktiivseim turismihooaeg, mil sealset baaslaagrit külastas eelmise aasta samal ajal Xinhua uudisteagentuuri andmetel keskmiselt 550 inimest päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles