EN pakub Makedooniale abi piirivalvurite koolitamisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Nõukogu pakkus täna Makedooniale abi riigi piiripolitsei koolitamisel pärast süüdistusi migrantide väärkohtlemises.

Makedoonia politsei on kasutanud pisargaasi ja heligranaate Kreeka piiril riiki siseneda üritanud migrantide tagasitõrjumiseks. Mitu vabaühendust on süüdistanud riiki kummikuulide kasutamises, ehkki Skopje seda eitab.

EN-i rände ja põgenike eriesindaja Tomas Boček ütles kolmapäeval avaldatud raportis, et on mures Makedoonia piirile paigutatud politseinike vastu esitatud väärkohtlemise süüdistuste pärast.

Märtsis viis EN Makedoonia-Kreeka piiril läbi uurimismissiooni.

Boček pakkus nõukogu abi Makedooniale piirivalvurite väljaõpetamisel, et tagada Kreeka piiri valvamine kooskõlas riigi kohustuste ja inimõiguste austamisega.

Tuhanded Lähis-Idast ja Aasiast sõja, tagakiusamise ja vaesuse eest põgenenud migrandid on olnud sunnitud jääma Kreeka Idomeni piiripunkti ja elama seal püstitatud laagrites viletsates tingimustes. Selle tõi kaasa Balkani riikide otsus sulgeda nende tee Põhja-Euroopasse.

Viimastel kuudel on pinged piiril suurenenud, mitusada migranti sai aprillis piiriületuse katsel vigastada.

EN-i eriesindaja kutsus mobiliseerima rohkem ressursse Kreekasse ja Makedooniasse jõudnud migrantidele paremate elutingimuste tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles