Interfax: ENPA kuuleb Vene häält

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma välisasjade komisjoni juht Konstantin Kossatšov sammumas välisminister Sergei Lavrovi selja taga saadikute ette..
Vene riigiduuma välisasjade komisjoni juht Konstantin Kossatšov sammumas välisminister Sergei Lavrovi selja taga saadikute ette.. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Vene meedia väitel ei jäeta riigi delegatsiooni algavaks ENPA istungitesessiooniks hääleõigusest ilma seoses sündmustega Lõuna-Osseetias.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee büroo täna seda algatust ei toetanud, vahendas Interfax. Homme hakkab aga seda algatust arutama ENPA protseduuride komitee ning suurele hääletusele pannakse küsimus Vene delegatsiooni volituste peatamisest kolmapäeval.

Vene riigiduuma rahvusvaheliste suhete komitee juht Konstantin Kossatšov ütles ajakirjanikele, et fraktsioonide liidreid ühendava büroo ükski liige ei võtnud täna sõna selle poolt, et Vene Föderatsioonilt hääleõigus ära võtta. Kõik olevat olnud kas selle algatuse vastu või jäänud neutraalseks.

Kossatšov kinnitas ka seda, et juba on kaks esialgselt resolutsioonikavale allakirjutanud saadikut oma allkirja tagasi võtnud ning homseks võib see arv tema hinnangul veelgi kasvada.

ENPA president Lluís Maria de Puig kinnitas siiski, et hoolimata sellest, kas algatuselt võetakse allkirjad tagasi või mitte, tuleb see dokument siiski assamblee istungil läbi vaadata. Kuna aga see on üldse esimene taoline juhtum organisatsiooni praktikas, siis palus ta selgitust ka reglemendiga tegelevalt komiteelt.

Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland tunnistas täna, et talle avaldati survet oma algatuse tagasi võtmiseks, samuti üritati selle hääletusele jõudmist takistada protseduurireegleid rikkudes. Reformierakonna fraktsiooni pressiteate kohaselt võttis heitlus Ojulandi resolutsioonialgatuse üle uue pöörde, kui ENPA delegatsioon, eesotsas Flandria ekspeaministri Luc Van den Brande’ga, oli lõpetanud visiidi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles