Vene teisitimõtlejatele määrati lühiajaline vanglakaristus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Militsionäärid aastavahetusel Punasel väljakul.
Militsionäärid aastavahetusel Punasel väljakul. Foto: SCANPIX

Kahele Vene opositsiooniliikumise aktivistile mõisteti karistuseks kahe ööpäevane arest, kuna nad nõudsid Moskva Punasel väljakul poliitvangide vabastamist.

Tverskoi ringkonnakohus karistas opositsiooniliikumise Teine Venemaa aktiviste Dmitri Andrianovit ja Marat Salahhijevit selle eest, et nad nõudsid neljapäeval Moskva kesksel väljakul vangistatud opositsiooniliidrite vabastamist, teatas raadiojaam Ehho Maskvõ.

«Vabadus poliitvangidele!» loosungiga võime vihastanud Adnrianov ja Salahhijev vabastati juba, kuna nad olid juba kaks päeva eeluurimisvanglas kohtuotsust oodanud.

Opositsiooniliidritest endine asepeaminister Boriss Nemtsov, Vene natsionaalbolševiku partei (NBP) rajaja Eduard Limonov ja liikumise Solidaarsus kaasesimees Ilja Jašin vahistati 31. detsembril Moskvas Triumfi väljakul, kus toimus meeleavaldus kogunemisvabaduse toetuseks.

Võimude väitel osalesid nad sanktsioneerimata meeleavaldusel ja avaldasid militsionääridele vastupanu, mille eest mõisteti Nemtsovile ning Limonovile 15-päevane vanglakaristus. Lisaks eelpool mainitud isikutele pidas miilits kinni veel kümneid meeleavaldajaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles