Tuneesias hukkus enesetapuplahvatuses neli julgeolekujõudude liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühasõdalased
Pühasõdalased Foto: SCANPIX

Tuneesia lõunaosas hukkus kolmapäeval terroritõrjeoperatsiooni käigus neli julgeolekujõudude liiget, kui nende lähistel õhkis end pühasõdalane, teatas siseministeerium.

Tatouine'i kubermangus puhkes tulevahetus pühasõdalaste ja rahvuskaardi üksusega, mis reageeris kolmapäeval teises operatsioonis saadud infole.

«Üks terrorist lasti maha ja teine õhkis oma pommivöö, tappes kaks politseinikku ja kaks rahvuskaartlast,» öeldi avalduses.

Tuneesia pealinna Tunise lähistel tapeti julgeolekuoperatsioonis kaks arvatavat pühasõdalast, teatas siseministeerium.

Ariana eeslinnas toimunud operatsiooni käigus peeti kinni kokku 16 kahtlusalust, kellest mõned olid relvastatud, lisati avalduses.

Tuneesia võimude andmetel kavandas islamistide võitlusrühm mitmeid üheaegseid terrorirünnakuid pealinnas.

Tuneesia võimud takistasid selle aasta esimese kolme kuu jooksul 1877 tuneeslase suundumise välismaale ühinema pühasõdalaste rühmitustega, teatas siseministeeriumi esindaja.

Alates jaanuarist on võimud hävitanud 33 arvatavat terrorirakukest ning andnud kohtu alla 1400 inimest, keda kahtlustatakse kuulumises terrorirühmitusse, ütles siseministeeriumi esindaja Yasser Mesbah raadiojaamale Shems FM.

Eelmisel aastal korraldati Tuneesias rida ohvriterohkeid terrorirünnakuid, mille eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles