Panama dokumentidest avastati Austraalia peaminister

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Malcolm Turnbull teatas nädalavahetusel ennetähtaegsete parlamendivalimiste korraldamisest 2. juulil.
Austraalia peaminister Malcolm Turnbull teatas nädalavahetusel ennetähtaegsete parlamendivalimiste korraldamisest 2. juulil. Foto: MARK GRAHAM/AFP

Austraalia liberaalist peaminister Malcolm Turnbull ilmus välja nõndanimetatud Panama dokumentides, teatas neljapäeval kohalik meedia.

Turnbull on dokumentides ettevõtte Star Technology Services Limited endise juhatajana. Ettevõtte aitas 1990-ndatel rajada skandaali keskmes olev advokaadibüroo Mossack Fonseca.

Turbulli seosest kirjutas väljaanne Australian Financial Review.

Maksuparadiiside ettevõtete ja fondide kasutamises pole enamasti aga midagi ebaseaduslikku ja Turnbull lükkas koheselt tagasi nagu oleks ta midagi valesti teinud.

"Ma tahan vaid öelda, et artiklis endaski tunnistatakse, et sellega seoses pole isegi mingeid vihjeid mingisugusele kohatusele. Selles pole midagi uut. Tegemist oli avalikult tegutseva ja ametlikult registreeritud ettevõttega," ütles Turbull.

Turnbull teatas alles pühapäeval ennetähtaegsete parlamendivalimiste toimumisest 2. juulil.

Kahe kuu eest parteipöördega oma eelkäija Tony Abbotti kukutanud 61-aastane endine pankur Turnbull taotleb nüüd endale mandaati ka rahvalt.

Pärast parteipööret ajutiselt kasvanud konservatiivse Liberaalse Partei toetus on kokku kuivamas, sest Turnbull ei ole suutnud kõrgeid ootusi täita.

Viimaste arvamusküsitluste kohaselt on Liberaalse Partei reiting üsna võrdne vasaktsentristliku Tööpartei omaga, kuid valijad eelistavad peaministri kohal näha siiski pigem Turnbulli kui opositsioonijuhti Bill Shortenit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles