Kreeka: Euroopa immigratsioonipoliitika on silmakirjalik

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähis-Ida riikidest pärit immigrandid Kreeka piiril.
Lähis-Ida riikidest pärit immigrandid Kreeka piiril. Foto: SCANPIX

Kreeka minister nimetas osade Euroopa riikide vastuseisu Ateena kavale rajada illegaalide tõrjumiseks Türgi piirile turvatara silmakirjalikuks.

Kreeka immigratsiooniminister Christos Papoutsis mõistis hukka kriitika, mis tabas riiki pärast seda, kui Ateena tegi teatavaks kava rajada Türgi piirile kaitsevall, et takistada illegaalide sissetungi Kreeka ja ka Euroopa Liidu territooriumile, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Kreeka ühiskond ei saa võtta enda kanda seda koormat,» kinnitas Papoutsis, kes ei nimetanud konkreetselt ühtegi riiki.

Möödunud aasta jaanuarist novembrini tabati migratsiooni ristteel asuvas Kreekas 32 500 illegaali. Euroopa välispiiride agentuur Frontex saatis novembris Kreekale appi paarsada piirivalvurit, mis vähendas oluliselt illegaalset sisserännet hinnangulisest 40 protsenti.

Illegaalidena Kreekasse saabuvate inimeste arv on viimase kümne aasta jooksul hüppeliselt kasvanud ning muutunud suureks koormaks ka ülemaailmse majandus- ja finantskriisi tõttu pankroti äärele sattunud Kreeka riigile.

Koos illegaalidega valguvad üle Kreeka piiri ka immigratsiooniga kaasnevad hädad: kuritegevuse kasv ja sotsiaalsed probleemid.

Sel nädalal teatas aga Euroopa Komisjoni siseküsimuste volinik Cecilia Malmström, et müüride rajamine piirialale pole pikemas perspektiivis arukas ning see aita võidelda ebaseadusliku sisserännuga struktuurselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles