Neli meest said süüdistuse seoses Rootsi laeval toime pandud grupivägistamisega (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M/S Galaxy
M/S Galaxy Foto: Wikipedia.org

Nelja meest, kes said täna süüdistuse ristluslaeval Silja Galaxy märtsi lõpus toime pandud grupivägistamises, ootab veel sel kuul ees kohtuprotsess.

Umbes 1700 Lõuna- ja Kesk-Rootsi õpilast läksid 29. märtsi õhtul Stockholmist Silja Galaxy laevaga lõbureisile, kus vägistati väidetavalt grupi meeste poolt noor naine. Politsei alustas koheselt juhtunu uurimist.

Uurimise algusest on juhtunuga seotud olnud kaheksa meest, kellest neli on praeguseks kahtlustustest vabastatud, vahendab Local.

Ülejäänud neli kahtlustatavat, kõik 19-aastased noormehed, said täna süüdistuse. 

Süüdistuse kohaselt vägistasid nad noore naise, kes oli haavatavas seisus «joobe, tõsise hirmu ja teiste asjaolude tõttu».

Prokuröri Angelic Runessoni sõnul ei tundnud ohver ja süüdistatavad enne üksteist.

Kõik süüdistatavad eitavad oma süüd. «See oli soovitud vahekord ja seal ei toimunud midagi kriminaalset,» ütles ühe noormehe kaitsja Martin Beskow väljaandele DN.

Kohtuprotsess algab kahe nädala pärast, 26. mail.

Firma Fun Cruises korraldatud Rootsi õpilaste kruiisil Stockholmist Turusse osalenud noored tarbisid suures koguses alkoholi ja nendega tekkis laeval mitmeid probleeme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles