Nigeeria enesetapurünnaku eest võttis vastutuse Boko Haram

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiduguri korrakaitsjad pärast plahvatust sündmuskohal.
Maiduguri korrakaitsjad pärast plahvatust sündmuskohal. Foto: STRINGER/AFP

Nigeeria kirdeosas neljapäeval korraldatud enesetapurünnaku eest võttis vastutuse islamistide äärmusrühmitus Boko Haram.

Rünnakus sai viimastel andmetel surma kaks politseiametnikku ja kolm tsiviilisikut.

"Meie võitlejal õnnestus õhkida oma pommivest Maiduguris. Surma sai vähemalt 15 uskmatut," kirjutasid islamiäärmuslased sotsiaalmeedias.

Nigeeria armee eestkõneleja Sani Usman informatsiooni kohaselt üritas enesetaputerrorist tungida Maiduguris valitsushoonesse, kuid julgeolekutöötajatel õnnestus teda takistada, misjärel mees ennast õhku lasi.

Päev varem sai Nigeeria lõunaosa rünnakutes surma viis politseinikku ja kolm sõdurit.

Boko Haram alustas 2009. aastal ülestõusu Nigeeria kirdeosas šariaadiseadusel põhineva riigi rajamiseks.

Viimase kuue aasta jooksul on islamistide äärmusrühmituse Boko Harami ülestõusu käigus, mis on ulatunud ka üle Nigeeria piiride, hukkunud vähemalt 20 000 inimest. ÜRO põgenikeagentuuri informatsiooni kohaselt on islamiäärmuslaste vägivalla tõttu oma kodudest põgenenud 1,5 miljonit inimest. Mullu vandusid nad truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS).

Boko Haram soovib kehtestada Nigeeria põhjaosas karmid islamiseadused, rühmitus on muu hulgas jalgpalli, muusika ja kõige lääneliku meelelahutuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles