Mart Laar kohtus Dominikaani presidendikandidaadiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominikaani Vabariigi pealinn Santo Domingo.
Dominikaani Vabariigi pealinn Santo Domingo. Foto: Wikipedia.org

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar kohtus Dominikaani Vabariigis Rahvusliku Progressi Liikumise esimehe ja presidendikandidaadi Pelegrin Castilloga, kellega arutati olukorda Kariibi mere regioonis, Haitil ning Eesti kogemusi omariikluse taastamisel.

Castillo palvel tutvustas Laar Eesti kogemusi reformide teostamisel pärast taasiseseisvumist, teatas IRLi pressiesindaja.

Castillo sõnul on Eesti oma edukalt teostatud reformidega ka mitmele Kesk-Ameerika regiooni riigile eeskujuks.

Erilist huvi tundis presidendikandidaat Eesti e-valitsuse kogemuste vastu, mille rakendamist Dominikaani Vabariigis on soovitanud ka rahvusvahelised eksperdid.

Pelegrin Castillo rõhutas Dominikaani Vabariigi rolli piirkonnas stabiilsuse tagamisel ning tänas Eestit Haitile osutatud abi eest 2010. aasta alguses toimunud maavärina tagajärgede likvideerimisel.

Lisaks Haitil jätkuvatele humanitaarprobleemidele on regiooni suurimaks väljakutseks ühiskondlikud muutused Kuubal. Pelegrin Castillo sõnul on kommunistlik eksperiment Kuubal ebaõnnestunud.

«Lisaks tavalistele inimestele on sellest hakanud aru saama ka Kuuba liidrid, kes on samuti rõhutanud muudatuste vajalikkust,» ütles Castillo.

Laar leidis, et Kuuba olukorda tuleb tõsiselt võtta, sest poolikud reformid ei anna kahjuks tulemusi. Need võivad tema hinnangul Kuuba olukorda pigem halvendada.

«Pääsemaks praegusest olukorrast tuleb Kuuba inimestele anda vabadus - ja seda mitte poolikute meetmetega, vaid täielikult. Vana kommunisliku juhtkonnaga pole võimalik edukaid reforme teostada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles