Pildid: Ecuadori saatkonnas elav Julian Assange sai karvase sõbra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõmulise paljastuskeskkonna WikiLeaks asutaja Julian Assange, kes elab juba neli aastat Londonis Ecuadori saatkonnas, sai uue karvase neljalagse sõbra, kelleks on kassipoeg.

Assange´i laste poolt kingitud loomakesel ei ole veel nime, kuid on Twitteri aadress @Embassy Cat, edastab BBC.

Assange sai Ecuadori saatkonnas asüüli 2012. aastal. Rootsi võimud tahtsid, et Ühendkuningriik Assange neile välja annaks, kuna teda kahtlustatakse Rootsis seksuaalrünnakus ja sellega seoses soovitakse ta üle kuulata.

Assange arvates annaks Rootsi võimud ta edasi USAle, kus ta riiklike saladokumentide ja militaardokumentide avalikustamise eest kohtu alla antakse ja süüdi mõistetakse.

ÜRO inimõigusekspertide arvates rikuvad nii Briti kui Rootsi võimud Assange`i inimõigusi ja ta peaks saama saatkonnast väljuda ilma, et Briti politsei ta kinni võtaks.

@EmbassyCat konto on juba mitme teise konto, kaasa arvatud USA välisministeeriumi, Briti välisministri Philip Hammondi ja mitme maailmakuulsa kassi, näiteks Briti välisministeeriumi põhilise hiirepüüdja Palmerstoni järgija. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles