Hiina ja USA arutasid pingelõdvendust Lõuna-Hiina merel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Hiina ja USA kindralid on valmis välja töötama mehhanisme vastasseisude vältimiseks ja stabiilsuse säilitamiseks Lõuna-Hiina merel.

Hiina sõjaväe staabiülem Fang Fenghui ütles USA staabiülemate ühendkomitee esimehele Joseph Dunfordile eile, et Hiina väärtustab navigatsioonivabadust rohkem kui ükski teine maailma riik, teatas Hiina kaitseministeerium täna.

Peking tõrjub väiteid, et on vastutavaks osapooleks piirkonnas vältavates pingetes, kuid Fangi sõnul soovib Hiina sellegipoolest tihendada suhtlust ja koostööd Ühendriikidega. Peking tahab vältida olukorda, milles Lõuna-Hiina mere küsimus varjutab ülejäänud USA-Hiina suhete valdkondi, lisati avalduses.

Dunfordi ja Fenghui vestlus järgnes Pekingi ja Washingtoni teravale sõnavahetusele pärast seda, kui USA sõjalaev seilas mööda Hiina suurimast tehissaarest Lõuna-Hiina merel. Washingtoni sõnul tehti seda näitamaks, et navigeerimisvabadus maailmameredel kehtib jätkuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles