Kolmandik Lõuna-Soome elanikest toetab immigrantidest õpilaste arvu piiramist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga kolmas Lõuna-Soome Uusimaa maakonna elanik toetab immigrantidest õpilaste arvu piiramist koolides, selgub ajalehe Helsingin Sanomat tellitud küsitlusest.

Uuringufirma TNS Gallupi küsitluse järgi on kindla kvoodi pooldajaid enim Vantaas.

Enim on piirangute poolt perussuomalaiste ehk põlisoomlaste toetajad – ligi pooled. Keskpartei ehk Keskusta toetajatest on piirangute poolt üle 40 protsendi.

Pealinna lähiümbruse mõnes koolis on välismaise päritoluga õpilasi enam kui pool. Mõnes teises pole neid aga peaaegu üldse.

Osa haridusametnikke muretseb immigrantide koondumise pärast kindlatesse õppeasutustesse ja seda just Helsingis ning Espoos.

«Soome keele õppimine ja kodunemine on sisserännanu jaoks keerulisem, kui valdav osa kaasõpilastest ei räägi soome, vaid kõneleb mingit muud keelt,» ütles Helsingis asuva Soinise kooli direktor Leila Lindqvist.

Tema juhitavas koolis on 57 protsenti õpilastest välismaise päritoluga.

Detsembris 2010 läbi viidud küsitluses osales 2000 Helsingi ja Uusimaa valimisringkonnas elavat inimest. Uuringu veamarginaal on 3 protsendipunkti mõlemale poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles