Bossil on jooksuaeg. Mida teha? (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Getty Images

Financial Timesi toimetusse laekus murelik kiri naistöötajalt (43), kes on hädas meesülemuste (50 või vanemad) kestvate kiiduavaldustega tema välimuse ja riietuse aadressil sagedusega vähemalt kord nädalas.

Küsimus: kuidas lõpetada see asi viisil, mis ei ohustaks töökohta?

Vastab kolumnist Lucy Kellaway: just hiljuti tuli teema üles ühe tuttava kontoritöötajaga, kes on avastanud suurepärase nipi. Mil iganes mõni meeshääl lausub: «Milline imeline kleit,» naeratab ta lahkelt ning nendib: «Ja milline imeline särk.» Ja lisab pärast pisimat pausi: «Ja ma loodan, et ühel heal päeval me sel teemal enam vestlema ei pea.»

Nii on ta kõik härrad edukalt maha vaigistanud ning loodetavasti on nood jätnud rahule ka teised naised tööpostil.

Taolised kommentaarid liigituvad kolme põhivaldkonda. Kõigepealt katse külge lüüa, mis on lubamatu aga õnneks harv. Teiseks võib olla tegemist galantsusega, aga see ei ole kontoris eriti paslik... sest seal peavad ju kõik olema võrdsed?

Või siis kohmetus, kolmandaks. Mehed ei oska naiskolleegidele midagi kosta ning siis pudenevadki nende huultelt hädised hinnangud garderoobi kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles