Soome pagulaskeskustest kadunud turvapaigataotlejatega kaasnevad ohud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Soome pagulaskeskustest kadunud turvapaigataotlejatega kaasnevad tõsised ohud, möönis laupäevases usutluses põhjanaabrite keskkriminaalpolitsei luureosakonna juhataja Sanna Palo.

Põhjanaabrite meediakontserni MTV informatsiooni kohaselt on Soome pagulaskeskustest selle ja eelmise aasta jooksul kadunud umbes 2500 turvapaigataotlejat.

Palo sõnul on ohud seotud sellega, et nende seas on isikuid, kes on saabunud riiki võltsdokumentidega või üldse ilma igasuguse isikutunnistuseta.  Palo ütles MTV uudistesaates Uutisextra, et risk võib olla tõepoolest suur, kui kadunute taust ei ole teada.

Palo keskendus usutluses siiski peamiselt massi- ja koolitulistamistele, mida tema sõnul on aasta algusest ära hoitud umbes paarkümmend.

«Õnneks on need õnnestunud ära hoida ja sekkuda juba varakult, kui on saadud esimene vihje isiku kohta, kes fantaseerib massitapmisest. Iga selline juhtum on liiast, kui see õnnestub täide viia,» rääkis Palo.

«Kohalik politsei saab kiiresti teada, kas isikul on probleeme vaimse tervisega. Me koordineerime sellealast tegevust kogu riigis,» kinnitas politseinik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles