Hispaania välisminister väisab Kuubat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania välisminister Jose Manuel Garcia-Margallo väisab Kuubat, et üle vaadata riikidevahelised suhted.
Hispaania välisminister Jose Manuel Garcia-Margallo väisab Kuubat, et üle vaadata riikidevahelised suhted. Foto: VLADIMIR RODAS/AFP

Hispaania välisminister Jose Manuel Garcia-Margallo maandus reede hilisõhtul Kuuba pealinnas Havannas, teatasid võimuesindajad.

Välisministri visiidi eesmärgiks on üle vaadata kahe riigi suhted, edastas riiklik internetikülg Cubadebate.

Garcia-Margallo ütles ajakirjanikele, et Euroopa Liidu otsus Kuubaga suhete normaliseerimise osas "rõõmustas meid väga".

Euroopa Liit ja Kuuba allkirjastasid märtsis kokkuleppe suhete normaliseerimiseks 13-aastase vaheaja järel. USA ja Kuuba teatasid 2014. aasta detsembris omavaheliste suhete normaliseerimisest, saatkonnad taasavati mullu 20. juulil.

Kuuba välisminister Bruno Rodriguez kurtis äsja, et USA Kuuba-vastane kaubandusembargo on "külmast sõjast jäänud jäämägi", mis tuleb tingimusteta tühistada.

Berliinis möödunud nädalal visiidil käinud Rodriguez ütles pärast kohtumist oma Saksa kolleegi Frank-Walter Steinmeieriga, et USA sammud alates 1960. aastast kehtiva blokaadi leevendamiseks on siiani olnud "väga piiratud".

USA president Barack Obama ütles märtsis Kuubat külastades, et on aeg embargo tühistada, kuid kongress on sellele seni vastu seisnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles