USA: ISIS kuulutas oma «pealinnas» välja hädaolukorra (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad Raqqa tänavatel.
ISISe võitlejad Raqqa tänavatel. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide sõjaväeallikate andmeil on terrorirühmitis Islamiriik (ISIS) kuulutanud oma niinimetatud kalifaadi «pealinnas» Raqqas välja hädaolukorra.

«Raqqas kuulutati välja hädaolukord, mida iganes see siis ei tähendaks,» lausus CNNile rühmitise vastu sõdiva koalitsiooni kõneisik, USA kolonel Steve Warren. «Teame, et vaenlane tunneb end ohustatuna – nagu ta peakski,» lisas ta.

Allikate andmeil liigutab ISIS Süüria linnas ümber vägesid ja üritab püstitada maskeeringuid, millega varjata potentsiaalseid sihtmärke õhurünnakute ja ka maavägede eest.

«Meieni on jõudnud rapordid, et ISIS paigutab ümber oma lahinguvõimekust. Ma arvan, et nad võivad mõelda, mis juhtub järgmisena,» lausus Warren. Viimasel ajal on Raqqa ümbruses teinud edusamme nii Süüria Demokraatlikud Jõud kui ka piirkonda saadetud araabiamaade koalitsiooniväed.

Ehkki Ameerika ametnikud pole ametlikult kinnitanud, et ISISe juht Abu Bakr al-Baghdadi asub pealinnas või selle läheduses, on see kõigi eelduste kohaselt nõnda. Samas pole välistatud ka teisi versioone.

«Baghdadi on oma turvalisuse suhtes erakordselt ettevaatlik,» lausus üks USA kaitseametnik. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles