Päästjad lõpetasid Vene laeva otsingud Tatari väinas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaeva meremehi otsib ka AN-24
Kalalaeva meremehi otsib ka AN-24 Foto: SCANPIX

Päästjad peatasid Tatari väinas Sahhalini saare lähistel möödunud reedel kaotsi läinud Vene kalalaeva Partner ja selle meeskonna aktiivsed otsingud.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi Sahhalini oblasti esindaja rääkis RIA Novostile, et endiselt kammitakse läbi rannikut.

Kambodža lipu all sõitnud laev sattus hätta tormisel merel, viibides ligi 11 kilomeetri kaugusel Lamanoni neemest. Meeskonna moodustasid Venemaa kodanikud ja erinevatel andmetel oli pardal 11-14 meremeest.

Laeva asusid operatiivselt otsima Vene laevad Tšeljabinsk ja Pioner Holmska ning lennuk AN-24. Nädalavahetusel liitusid nendega helikopter ja veel kaks laeva ning saare rannikut kammis 14 ühikut tehnikat ning 74 päästjat.

Täna hommikul lõpetasid laevad Partneri otsingud, ka ei otsita laeva enam kopterilt. «Otsinguid jätkavad piirkonnas liikuvad laevad. Nende kaptenitele on antud käsk teatada päästjatele igasugustest kahtlastest esemetest, mida nad vees märkavad,» rääkis allikas.

Sahhalini rannikul otsitakse läbi aga ligi 50-kilomeetrine rannariba. Sellest võtavad osa 36 inimest, 17 ühikut tehnikat.

Õhust sooritatud aktiivsete otsingute jooksul pole ei merest ja rannikul leitud ühtegi märki Partneri meeskonnaliikmete hukkumise kohta, rääkis allikas.

Vene kalalaevastiku ülem Andrei Krainii rääkis eile ajakirjanikele, et meremeeste saatus on ilmselt traagiline, kuna võimalust jääda jäises vees ellu praktiliselt pole. Ta lisas, et 2-3-kraadise veetemperatuuri ja 3,5 meetrit kõrge lainetuse juures pole inimesel, kes pole päästeparves ning ei kanna spetsriietust mingit šanssi ellu jääda.

Krainii jutu järgi võis laev tegeleda röövpüügiga. «Me teame, et meeskonna moodustasid sahhalinlased. Samas pole Sahhalinil mitte keegi teinud miilitsale avaldust kaotsi läinud abikaasa või äia kohta,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles