Saksamaal peeti keskkonnaaktivistide ja politsei kähmluse tõttu kinni 120 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa keskkonnaaktivistid avaldasid meelt söeelektrijaama vastu.
Saksa keskkonnaaktivistid avaldasid meelt söeelektrijaama vastu. Foto: SCANPIX

Ida-Saksamaal Lausitzis laupäeval söeenergia vastu meelt avaldanud keskkonnaaktivistidel tekkis kähmlus korrakaitsjatega ja politsei teatel peeti kinni 120 inimest.

Politsei pressiesindaja rääkis pühapäeval, et umbes 300 meeleavaldajat tungis Rootsi riiklikule energiakompaniile Vattenfall kuuluva Schwarze Pumpe söeelektrijaama territooriumile.

Protest oli osa Greenpeace'i ja teiste keskkonnaorganisatsioonide laiemast kampaaniast fossiilkütuste vastu, mida viiakse läbi ka USAs, Kanadas ja Brasiilias.

Kampaaniaga «Break Free» alustati mai algul ja see lõppeb sel nädalavahetusel Saksamaal.

Politsei ütles, et rühm aktiviste ründas Vattenfalli turvamehi, lõhkus aia ja tungis elektrijaama territooriumile. Käiku lasti ka ilutulestikuraketid.

Korrarikkujate kinnipidamise käigus sai kaks inimest viga ja viidi haiglasse.

Tuuma- ja söevastase ühenduse Ende Gelände pressiesindaja ütles aga, et vägivalda kasutasid politseinikud, kui meeleavaldajad tahtsid territooriumilt lahkuda.

Ende Gelände liikmed on blokeerinud reedest alates Welzow-Süd kaevanduse juurde viivat raudteed ja laupäeval õnnestus neil takistada söeronge Schwarze Pumpe juurde sõitmast, mistõttu jäi elektrijaama toodang tavalisest väiksemaks.

Korraldajate sõnul võttis protestiaktsioonist osa üle 2000 inimese mitmest Euroopa riigist.

Saksamaa on lubanud sulgeda 2022. aastaks kõik tuumaelektrijaamad. Praegu toodab riik 42 protsenti energiavajadusest söeelektrijaamades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles