Donbassis hukkus Ukraina sõdur

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid jätmas hüvasti oma relvavennaga.
Ukraina sõdurid jätmas hüvasti oma relvavennaga. Foto: SCANPIX

Donbassis hukkus eelmisel nädalal tulemusteta lõppenud kõrgetasemeliste kõneluste nurjumise järel taas Ukraina sõdur, teatas Kiiev täna.

Ukraina presidendi administratsiooni sõjaküsimuste pressiesindaja Andri Lõssenko ütles täna, et sõdur suri rünnakus valitsusvägede käes olevale Opõtne külale, mis asub viie kilomeetri kaugusel separatistide de facto pealinnast Donetskist.

Vahejuhtum leidis tema sõnul aset viimase 24 tunni jooksul.

Lõssenko sõnul sai teises intsidendis üks Ukraina sõdur haavata. Olukord Donbassis on järsult halvenenud, lisas ta.

Pressiesindaja süüdistas mässulisi miinipildujate kasutamises, mis on sarnaselt teistele raskerelvadele Minski kokkulepetega keelatud.

Eelmisel kolmapäeval kohtusid Berliinis Normandia neliku (Ukraina, Venemaa, Prantsusmaa, Saksamaa) välisministrid lootuses liikuda edasi Minski lepete täitmisega, ent kohtumine lõppes tulemusteta.

Ukraina süüdistab Venemaad ja separatiste relvarahu õõnestamises, Moskva heidab Ukrainale ette viivitamist Donbassi valimisteks eelduste loomisega, eriti sammudega amnestia ja Donbassi eristaatuse suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles