Kanadas evakueeritakse metsapõlengu eest naftatöötlemistehaste töötajaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik patrullimas tules kannatada saanud Fort McMurrays
Politseinik patrullimas tules kannatada saanud Fort McMurrays Foto: SCANPIX

Kanada võimud andsid käsu evakueerida Albertas Fort McMurray lähedaste naftatöötlemistehaste töötajad, kuna metsapõlenguid ei ole saadud veel täielikult kontrolli alla ja on ikka ohuks.

Alberta provintsi peaminister Rachel Notley teatas, et umbes 600 töötajad on juba ohupiirkonnast evakueeritud ja saadetud kaugemale põhja ning veel 4000 töötajad peab ohu suurenemise korral olema valmis lahkuma, edastab BBC.

Kaks nädalat tagasi alguse saanud metsapõlengu tõttu pidid Fort McMurrays oma kodud ja töökohad jätma maha umbes 80 000 inimest, kui kahjutuli linna jõudis ja vähemalt kolmandiku sellest hävitas. Elanikud said peavarju linnast eemal ajutistes eluasemetes.

Tuule suuna muutuse, ilma jahenemise ja vihma tõttu muutis tuli suunda ja linna enam ei ohusta, kuid nüüd on ohtu sattunud linnalähedased naftatehased ja naftaliivaväljad.

Kohalike põlenguekspertide hinnangul liikus eile kahjutuli Fort McMurrayst põhjapool kiirusega 30 – 40 meetrit minutis, mille tõttu tuli kogu liiklus selles suunas peatada.

Piirkonnas on 12  firmade Suncor ja Syncruden naftaliivavälja, millest kahjutuli on umbes 20 kilomeetri kaugusel.

Kuna põleng on seni jätkunud, ei tea Kanada võimud veel täpset hävinguala suurust ega oska kahjusid hinnata.

Kanada rahandusminister Bill Morneau teatas, et keskvõim aitab Fort McMurray elanikel oma kodud ja linna uuesti üles ehitada.

Päästetöötajate teatel ulatub põlenguala 2410 ruutkilomeetrini ja kahjutule kustutamiseks võib kuluda veel mitu nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles